måndag 23 juli 2012

Nazisterna är tillbaka på Pride, den här gången vill de ha vår sympati.I Sverige har hbtq*-rörelsen kämpat hårt i många årtionden, så hårt att Pridefestivaler, RFSL och HBTQ nu har blivit oerhört starka varumärken och hbtq-frågorna genomsyrar politiken så till den grad att konservativa riksdagspartier nu riskerar att slås ut från 4%-spärren vilket teoretisk sett kan fälla alliansregeringen i nästa val. Idag vill alla möjliga vara en del av Pride, från migrationsverket till biltillverkare. De senaste sex åren har vi tom lagt märke till att grupper som aldrig intresserat sig för hbtq-rättigheter och som i flera fall varit våra värsta motståndare försökt använda sig av regnbågens varumärken.
Redan efter valet för sex år sedan märktes av att ledande Sverigedemokrater började besöka Stockholms Gay-barer och köpa drinkar till kända profiler. Flera ledande SD'are började ta bort sina homofobiska bloggar och försöka städa upp sin hbtq-profil för att attrahera oss rosa väljare, ett PM som inte verkar ha nått alla delar av organisationen.
Den som känner mig vet att jag inte har någon kärlek till övers för Rättvisepartiet Socialisterna som jag många gånger ångrat bittert att jag försökt samarbeta med. Men attacken mot deras seminarie under Uleåborgs Pride HBT-flyktingars situation och hotet från extremhögern är en attack på hela Priderörelsen.
I år försöker EDL (European Defence League) sig på att smutsa ner vår regnbåge med sin islamofobiska rappakalja. Argumentet är detsamma som Sverigedemokraternas, att Islam hatar homosexuella så då borde vi homosexuella hata muslimer. Detta är cyniskt, korkat och ondsint av flera orsaker:
 • De påstår att de är homosexuella med använder inga andra uttryck än just homosexuella. En vanlig hbtq-person som pratar om hbtq använder uttryck som bög, flata, druga, queers etc.
 • HBTQ-världen är trots allt ganska liten men ändå verkar ingen känna dem (tro mig, gays skvallrar som attans om vem som är vad speciellt om de uttryckt sig homofobiskt)
 • Islam hatar inte HBTQ och inte heller är alla muslimer homofober, inte mer än vad Kristendomen hatar HBTQ eller alla kristna är homofober.
 • Det finns hbtq-personer som också är muslimer. Hur ska EDL hantera detta? Självhat eller?
 • Det enda en sådan grupp vill ha är inflytande. Tro inte för ett ögonblick att dessa människor skulle konfrontera en arbetskamrat som uttrycker sig homofobiskt eller skriva ett brev till socialstyrelsen om att tvångssteriliseringarna av transpersoner måste upphöra.
Detta är inte första gången som EDL försöker starta upp i Sverige. I Göteborg, 21e maj 2011 var jag med och arrangerade moskédemonstrationen i Göteborg. Då lyckades vi helt utan våld tränga ut och marginalisera nazisterna och EDL som reducerades till ett femtiotal demonstranter som under hård bevakning och skydd från polisen fick demonstrera på en lite parkeringsplats i skymundan där ingen kunde se dem. Polisen var nämligen orolig för vad vi dryga 2000 antirasister skulle göra om vi fick tag i nazisterna. Jag var själv orolig och hjälpte till som demonstrationsvakt framme vid kravallstängslet. Tack var god planering och polisens strategiska insatser uteblev konfrontationer och bråk avstyrdes.
Den 4e augusti i Stockholm är det dags igen men det kommer bli ännu bättre. Varför? Därför att arrangörerna förstår värdet av att hålla en ickevåldsdemonstration. Vi kommer visa vårt missnöje med dessa rasister och visa att de inte har en plats i Sverige.
Efter moskédemon var vi väldigt missnöjda med mediernas vinklingar när flera artiklar utmålade det inträffade som en våldsam konfrontation mellan högerdemonstranter och vänsterdemonstranter. Det förekom INGET våld. I vår demonstration fanns även aktiva politiker från högern och i nazisternas demonstration var det nazister. Inget tjafs nu, de kallade sig nazister och bar hakkorsliknande symboler. Det finns liksom inte så mycket tolkningsutrymme där. Ändå valde media att poängtera våldet och höger-vänster konfrontation. Förhoppningsvis kommer media vara bättre den här gången. Förhoppningsvis.
 Förra året misslyckades EDL med att etablera sig i Sverige i Göteborg, det är därför de försöker i Stockholm i år.
Var gärna med den 4e, tyvärr krockar det med Prideparaden men det kommer bli kul ändå.

*HBTQ - Homosexuella, Bisexuella, Transpersoner, Queer

14 kommentarer:

 1. Vilket konservativa parti pratar du om? Det finns inga konservativa partier i riksdagen. Eller ja, möjligen SD isf.

  SvaraRadera
  Svar
  1. He he .. vad sägs om KD som sitter i alliansregeringen? De kallar sig visserligen socialliberala men de röstar minst lika konservativt som SD. Visserligen finns det progressiva krafter inom KD som ser att kristen etik kan vara något annat än homofobi och transfobi.

   Radera
  2. KD är inget konservativt parti överhuvudtaget. Du verkar inte veta mycket om KD alls. Bara för att man inte älskar tramsig genus-pedagogik innebär det knappast konservatism. Möjligen sunt förnuft. KD är inte ett konservativt parti.

   Radera
  3. Den åsikten får du stå för. Jag kan inte ens med bästa välvilja hålla med om att du har en poäng så länge som partiet röstar emot och bromsar varenda sexualpolitisk fråga överhuvudtaget, Hägglund ofta uttalar sig nedlåtande om ensamstående föräldrar och företrädare för partiet uttalar sig både homofobiskt och islamofobiskt och främjar Intelligent Design.
   http://www.alliansfrittsverige.nu/2011/01/kristen-hoger-tuve-skanberg.html

   Radera
  4. Det är ingen åsikt. Det är ett konstaterande.
   Demokraterna i USA är mer konservativa än KD.
   Resterande saker som du uttalade har ingenting med konservatism att göra.

   Islamofobiska uttalanden? Nej, det har jag aldrig sett inom KD. Oavsett om det är sant eller ej så har det inget med konservatism att göra.
   Homofobiska uttalanden finns inom alla partier. Har ingenting med konservatism att göra.
   Angående det sistnämnda är det en så liten minoritet i KD att det faktiskt är helt ointressant, och heller inget kriterie för att kalla HELA KD "konservativt".

   Dessutom kan du bespara dig "källor" som den vinklade alliansfritt. Kommer inte ens läsa artikeln. Visa källor från seriös media tack.

   Radera
  5. Ja ja, det är ingen som tvingar dig att hålla med mig.

   Radera
 2. Sen tror jag inte många inom högern kommer vara med i eran motdemostration. Såg planscher som "buu för kapitalism" och liknande. Så count me out.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är tyvärr alltför vanligt. Antirasismen är liksom hbtq-frågorna blocköverskridande människorättsfrågor. Det finns tyvärr vissa organisationer som utmålar sig som en del av vänstern och använder antirasismen och hbtq precis som EDL, för att så splittring och få ut sitt eget snäva budskap. Jag avskyr det och vill verkligen uppmana aktivister i Centerpartiet, Moderaterna, Kristdemokraterna, Folkpartiet, LUF, MUF med flera att inte låta detta ske. Att delta och söka sina partiers aktiva deltagande i antirasismen.

   Radera
  2. Det där stämmer inte alls. Det är frågor som tagits över helt av den socialistiska rörelsen.
   Jag tänker inte befinna mig på samma planhalva som socialister. Av ren princip. Att man är "antirasist" är självklart, därför försöker jag inte gå runt att skrika det hela tiden. Varför ska jag försvara samma ideologiska grupp som kallar mig fascist?

   Radera
  3. Ja ja, det är ingen som tvingar dig att hålla med mig.

   Radera
 3. EDL är inte Nazister för Nazister gillar INTE judar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, ursäkta att jag råkade radera ditt tidigare inlägg. Är inte van vid så många kommentarer i bloggen.

   Tro inte allt du läser på avpixlat, din lille fjant. De är inte judar mer än de är bögar. De har bara fått för sig att de inte kan kallas nazister om de låtsas gilla judendomen och heja på Israel, precis som Sverigedemokraterna. De ljuger arschlet av sig och bara idioter som du går på deras lögner. Första bästa tillfälle så återgår de till gaybashing och judeförföljelse. De förråder sig själva genom att hela tiden prata om "araber" och muslimer som synonymer och hävda att vissa "folkslag" särskiljer sig genom negativa särdrag som alla inom den gruppen skulle dela. De hatar istället för att älska, de vill förstöra demokrati och mänskliga rättigheter och all frihet som du tar för given. De är bortskämda snorungar som tror att de kan kontrollera världen genom att stänga ute den.

   Radera
 4. "De hatar istället för att älska, de vill förstöra demokrati och mänskliga rättigheter och all frihet som du tar för given"
  Låter ju precis som Islam.
  Dessutom är Ted och Kenth Ekeroth från SD själv judar.

  SvaraRadera
 5. Detta verkar ju inte vara en blogg som drivs av den mest demokratiske & förstående personen är intrycket. Rasist hit & nazist dit bla bla bla. Men ett gott skratt får man ändå när man är inne & läser. Alltid något ;) Mvh Niklas Larsson

  SvaraRadera