fredag 3 april 2009

Det Finns mycket att säga om de senaste dagarna ..

.. det mesta är dock sagt redan. Jag skulle kunna ta upp barnperspektivet i den nya äktenskapslagen, berätta om firandet på kansliet i Göteborg eller nån annanstans men nu finns det mer spännande saker att ta upp. Äktenskapslagen är införd, Mona Sahlins homokyss sågas av pr-gubbarna, KD känner sig svikna av moderaterna och att spekulera i omständigheterna kring en KD-ledamots knapp-miss är ganska poänglöst.
Intresssantare saker ur HBT-perspektiv är
Den internationella uppståndelsen för den nya lagen var väntad medans de stora medierna i Sverige Stonewallar hela händelsen känns det som.

RFSL Ungdom och Grön Ungdom har i traditionen av progressiva ungdomsförbund tagit ut en kurs på framtiden som verkar spännande. BIGAMI!! Skriker den konservativa högern nu och gömmer sig under täcket. Själv sitter jag och ser över argumenten inför det fortsatta jämställdhetsarbetet. Äktenskapslagen var en viktig milstolpe och efter 55 års kamp kan vi nu äntligen koncentrera oss på viktigare saker som transpersoners livsvillkor och unga HBT-personer. Många är de kämpar som under åren arbetat hårt för framtiden utan att få uppleva den. Bara de senaste åren har flera viktiga kämpar dött av olika orsaker utan att få se sitt hårda arbete bära frukt. Kanske kommer inte jag heller att få se det nya utopia jag kämpar för men vad gör väl det. Historia har skrivits!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar