tisdag 4 november 2008

Dagens skörd av artiklar om äktenskap. Yippie :/


KD : "Vigselrätten bör bli en statlig angelägenhet"
KD har fått tummen ur helt och insett hur hårt de håller på att nå marken efter ett fritt fall i debatten under många år.
- För mig är det den bästa modellen, förklarade kd-ledaren Göran Hägglund i lördags. Civilrättslig registrering av samlevnad, oberoende av makarnas kön, är nu hans huvudalternativ i debatten om en ny samlevnadslag.
Detta är faktiskt samma kille som kämpade emot i blod, svett och tårar först för att stoppa partnerskapslagen, sambolagen och att helt slippa ta ställning till samkönat äktenskap. Notera gärna att retoriken tidigare varit att ett könsneutralt äktenskap skulle ta ifrån er heterosexuella äktenskapet på något underligt sätt medans det här uttalandet faktiskt innebär att ta äktenskapet ifrån alla utom de frireligiösa, kyrkgående kristna. För Hägglunds del får vi andra kalla oss vad vi vill bara vi inte ingår äktenskap.
- Men vad det annars ska kallas för är jag ganska öppen för, säger Göran Hägglund till TT.
I min mening är karln antingen en idiot som faktiskt inte tänker längre än näsan räcker eller en falsk, lismande knöl som offrar vad som helst för sin position.

Vet du vad det är för likhetn mellan Christer Sturmark (ordf. förbundet Humanisterna), Sten-Gunnar Hedin (talesman för Pingströrelsen), Karin Wiborn (missionsföreståndare Svenska Baptistsamfundet), Anders Arborelius (biskop ocd Katolska kyrkan i Sverige), Göran Zettergren (missionsföreståndare Svenska Missionskyrkan), Morgan Johansson (folkhälso- och socialtjänstminister 2002-2006 ) och Göran Hägglund? Allihop tycker att civilrättsligt bra för alla parter.
En sådan lösning visar respekt för människors religiösa övertygelse eftersom den ger trosamfunden rätt att själva besluta om vilka par som man förrättar ceremoni för.
M.a.o att fortsätta diskriminera sina medlemmar i skydd av tron. Det är klart att religionsfrihet bör kvarstå som mänsklig rättighet, likaså yttrandefriheten. Frågan är i min mening vad som händer i samhället när en grupp människor behandlas som mindre värda och vem som ska ta konsekvenserna? Vi vet vad "gammalt hederligt judehat" ledde till. "Gammal hederlig homofobi" gav samma konsekvenser, omkring 200.000 hbt-personer dog i koncentrationslägren. Hat-brott mot hbt-personer ökar i stadig takt medan andra hat-brott går nedåt. Under häxbränningarnas tid mördades 11 homosexuella män på bålet. Under de senaste tjugo åren har trettio män mördats för sin läggning, plus lite till pga en seriemördare. Varje dag drivs en ung hbt-person närmre självmord av sina skolkamrater. Hägglund må vara utsatt för sin ministerpost men SÄPO som vaktar honom betalas med mina skattepengar medans mina självförsvarssprejer betalas ur min ficka.


Livets Ord hade några varierande artiklar idag också.
Äktenskapsboom i Sverige
– Detta visar att svenskarna tror på äktenskapet, vilket är något som riksdag och regering inte har förstått. Våra makthavare lyssnar inte till och går inte i takt med opinionen, betonar han.
Stödet för homo-äktenskap svajigt
– Det finns en stor opinion som inte alls kommer till tals i medier och i politiska debatter, där det framställs som att kristdemokraterna står helt ensamma i denna fråga, säger samordnare Lukas Berggren.
Mailstorm mot könsneutrala äktenskap
- Jämfört med början av FRA-protesterna är det lika många. Men skillnaden är att i de mail som jag läst i den här frågan är tonen betydligt hövligare. I FRA-mailen blev man både omyndigförklarad och lakejförklarad. De här mailen är mer vädjande. Det finns minst lika mycket anledning att ta till sig dem som med FRA-protesterna, säger han.
Största bildbyråns dystra bilder av äktenskapet

mängder av bilder som illustrerade skilsmässor, svartsjuka, otrohet och äktenskapsproblem.
Samt ett antal bilder som illustrerar den politiska debatten om homoäktenskap.
För den tidning som vill ha en bild som illustrerar ett giftermål finns det bland annat en bild från 1930-talet.

Det är en väldigt varierande bild som ges. Å ena sidan är äktenskapet under attack från alla möjliga håll. Homomaffian (Det är väl jag det *lol*) har tom infiltrerat bildbyrån Scanpix samtidigt som de flesta i Sverige nog är mot homoäktenskap (Gud förbjude att vi tar ordet "kön" i vår mun).

Ärligt talat har jag börjat undra om det helt enkelt är så att de inre kretsarna i den fundamentalistiska, kristna högern övertygat varandra att homosexualitet är ett tecken på den yttersta tiden och är rädda för den pinsamma tystnaden när jorden inte exploderar i ett svavelosande armageddon samma sekund som det sexhundrasextiosjätte könsneutrala äktenskapet ingås.

2 kommentarer:

 1. Åke Green är tämligen övertygad om att Sverige kommer att drabbas av stormar tyfoner osv pga samkönade äktenskap.

  Om jag kommer ihåg rätt så var det även så att gud skulle dra bort sin hand över landet och den välfärt som han skänkt oss helt skulle försvinna.

  Och ser man på, klimatförändringar och lågkonjunktur.. som av ett frikyrkligt trollslag =)

  SvaraRadera
 2. Ha ha .. ja det har du rätt i. Attans också :D

  Fast å andra sidan kanske det är Guds straff för att vi inte infört könsneutralt äktenskap än, för ekonomiskt vanstyre och alltför stora eftergifter till anarkakapitalistiska storföretag utan samvete har knappast nåt med saken att göra.

  SvaraRadera