tisdag 28 oktober 2008

Så härligt korkat!!

Lars Lindén (kd): Äktenskapet är för man och kvinna
Det är underbart när människor är så här uppenbart dumma, jag behöver knappt tänka till för att racka ner på dem.

Några citat och kommentarer ;)

Vi tycker att man ska kalla det för giftermålsbalk i stället för äktenskapsbalk. Äktenskap ska bevara den betydelse det alltid har haft.
-Sedan närdå mer exakt? Jag utgår ifrån att det är senare än medeltid då det närmast var ett sätt att skriva kontrakt mellan gårdar och kungahus.

Ett homosexuellt parförhållande och ett heterosexuellt är ändå rätt olika. Det är väl vettigt om de har olika beteckningar.

-Hur är det olika? Det finns ganska stora skillnader mellan tvåkönade äktenskap också. Ska vi sätta oss och hitta på fler definitioner?
(med bullrande predikoröst) -Nils och ingrid, jag förklarar er man och hustru enligt 7§ kap.b, med undantag för att Nils är en förtryckande
yngre man som gifter sig med Ingrid som är undergiven men äldre än Nils.

Det är ju för det första sterilt. De kan inte skaffa egna barn. De barn som finns i ett sånt förhållande är det ena parten som är far eller mor till. Eller att den ena föräldern är okänd.
-Så vi bör alltså utreda kandidaternas föremåga till fortplantning innan vi tillåter att de gifter sig?

I den svenska kulturen är det nästan ingen som vågar ha någon annan åsikt än vad RFSL och RFSU har. Riksdagen är inte representativ om det är sex partier som är helt eniga mot oss. Vi har nog stöd av 30-40 procent av svenska folket - minst.
-Jo då, du vågar ju. Men dina kunskaper är lite rostiga. senast jag kollade var 74% för, detta var inte SIFO's kritiserade undersökning utan en europeisk jämförelse.

Nja, det är bara det att när man pratar med folk så får man den uppfattningen. Det är inte bara kristna som tycker så här, utan även muslimer och judar. Det är anmärkningsvärt att man ska hålla på och peta i det här.
-Det var ju lite konstigt för när jag snackar med mina polare är alla för könsneutralt äktenskap och jävligt sura på KD och de kristna fundamentalister som utger sig för att representera alla religioner. Vi kanske ska träffas och jämföra anteckningar nån gång?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar