lördag 25 oktober 2008

Natur och Kultur förlag tävlar i dumhet.

Tävling för illustratörer
På den länkade sidan finns tre barnböcker att måla bilder till. Min flickvän tänkte ursprungligen ställa upp men ändrade sig när vi läste .. erhm .. berättelserna.

Den fina prinsessan
av Petter Lidbeck
Handlar om en prinsessa som skiter ner sig i sömnen och blir utsatt för smygfotografering på toaletten på det mest integritetskränkande sätt. Kungen lägger skulden på henne, hon får en ätstörning och sen kopierar de bara Monty Pythons Meaning of Life.

Mops
av Eva Lindström
Handlar om två småflickors första upplevelse med att ljuga, täcka över sina misstag och förtränga sanningen i förhoppningen att den försvinner. Allt med en hund.

– Lova! sa Retzina
av Moni Nilsson
Handlar om en syster och en bror döpta efter grekisk yoghurtsås och vin. Systern vill inte ta en spruta och för att lugna henne ljuger och mutar hennes pappa henne i omgångar. En historia om svek och förrådd barndom.

Vad i helvete är det som säljs som barnböcker nuförtiden? Homosexuella pingviner får inte vara med men sån här dynga? Vi kommer i alla fall visa Ghibli för våra barn, det är åtminstone innehållsrikt och utmanande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar